کد خبر 133692
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۹

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: عراق به تعهداتش در زمینه کنترل ریزگردها و اقدامات پیشگیرانه در این زمینه تاکنون به خوبی عمل نکرده است.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست مسعود زندی گفت: در سال‌های گذشته اقدامات اولیه و هماهنگی بین کشورهای منطقه و درگیر با پدیده گرد و غبار انجام شد و تفاهمنامه هایی در این زمینه به امضاء طرفین رسید.

وی گفت: سوریه، عراق، ترکیه و قطر از جمله این کشورها بودند که یکی مفاد تفاهمنامه اجرای طرح پایلوت بیابانزدایی در کشور عراق به مساحت 500 هزار هکتار بود.

زندی ادامه داد: قرار شد عراق در اراضی بیابانی خود مالچ پاشی انجام دهد اما این طرح را اجرایی نکرده در حالی که در این زمینه ایران تا کنون دو کارگاه آموزشی برای کارشناسان کشورهای منطقه برگزار کرده است.

این مسئول گفت: اکنون مالچ پاشی بیولوژیک که در توسعه فضای سبز و رویش درختان مفید است، به عنوان جایگزین مالچ پاشی شیمیایی در بیابان‌های عراق و سایر کشورها توصیه شده است.

زندی ادامه داد: همچنین در راستای کنترل پدیده گرد و غبار در کشور بایستی سالانه 200 هزار هکتار از اراضی توسط وزارت جهاد کشاورزی بیابانزدایی شود.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست دستیابی به فناوری‌های نوین را در کاهش انتشار این پدیده موثر دانست و تصریح کرد: فیلترهایی از نانو ساخته شده که قرار است توسط محیط زیست خریداری شده و در مراکز مورد نظر نصب شود.

وی گفت: کارگروه ملی کاهش اثرات پدیده گرد و غبار به صورت مرتب تشکیل می شود و اصلی ترین سازمان‌های دخیل در این کارگروه همچون جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه و وزارت نیرو بایستی به صورت جدی تر وارد عمل شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس